fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

torta-bez-brasna

Ovaj recept ne traži posebne vještine, te čak nema iščekivanja dizanja biskvita, što znači kako nema šanse da vam ova čokoladna rapsodija ne bude omiljen recept.

Sastojci za čokoladnu tortu

- 34 dkg maslaca

- 34 dkg šećera u prahu

- 10 jaja

- 16 dkg čokolade s najmanje 40 posto kakaa

- 16 dkg mljevenih oraha (prema želji)

- 3 žlice kakaa 

Priprema

1. Otopite 17 dkg maslaca, dodajte 17 dkg šećera u prahu i sve dobro izmiksajte, 8 dkg čokolade rastopite na pari. U međuvremenu izdvojite žumanjke i bjelanjke od 5 jaja. Žumanjke dodajte, jedno po jedno, u smjesu maslaca i šećera, potom dodajte otopljenu čokoladu izmiješajte, te na kraju dodajte 8 dkg mljevenih oraha i jednu i pol žlicu kakaa.

Bjelanjke istucite u snijeg pa žlicu po žlicu dodajte u prethodnu smjesu uz lagano miješanje, pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva, smjesu prebacite u kalup za torte i pecite oko 20 do 25 minuta. 

2. Drugi dio torte čini ista smjesa ali ne pečena nego kuhana, na ovaj način dobije se tekstura kreme. Istucite 5 cijelih jaja i 17 dkg šećera u prahu te jednu i pol žlicu kakaa. Kuhajte na pari oko 20 minuta uz često miješanje, dok se smjesa ne zgusne. 

Potom u kuhano dodajte 8 dkg čokolade, rastopiti uz miješanje. Skinuti s pare i dodati 17 dkg maslaca narezanog na komadiće, miješati dok se ne sjedini sa smjesom pa prema želji dodati 8 dkg mljevenih oraha. 

Toplu smjesu preliti preko pečenog biskvita, ostaviti par sati u hladnjaku i poslužiti uz tučeno vrhnje.

(svezabebe.ba/Zadovoljna.hr)




srce2016
 
budi kum sos