facebook twitter youtube pinterest instagram

630x200

palacinci

Volite američke palačinke? U kombinaciji sa borovnicama i javorovim sirupom, zaista su neodoljive za doručak ili desert!

Sastojci

(za 16-18 palačinki) 

250 g ricotta sira (ili masne pavlake) 

3 jaja

50 g šećera u prahu

prstohvat soli 

1 vrećica vanilin šećera

malo cimeta 

120 g brašna

½ kašičice praška za pecivo 

150 g borovnica

malo putera za prženje 

150 g slatkog, kremastog putera 

4 kašike sirupa od javora 

Priprema:

1. Slatki puter prelijte sirupom od javora i ostavite da se ohladi.

2. Pomiješajte jaja, ricotta sir, šećer u prahu i cimet da bude glatka smjesa.

3. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i soli, pa dodajte u smjesu s jajima i dobro umutite.

4. Raspolovite borovnice i umiješajte ih u smjesu.

5. Rastopite malo putera u neprijanjajućoj tavi pa pržite palačinke. Sipajte po jednu veću kašiku smjese, da palačinke budu malo manje i malo deblje od standardnih. Pržite na niskoj vatri dok ne pozlatni, pa prevrnite na drugu stranu.

Čuvajte ih u toploj rerni (na 80°C) dok ne ispržite sve palačinke. Poslužite nezamotane palačinke na tanjiru sa puterom prelivenim javorom.

Izvor: Gusto.ba

maticne_celije