fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

lollipops cafe sarajevo

Na veliku radost roditelja a posebno mama, na Vilsonovom šetalistu je otvoren Lollipops, prva child friendly caffe-slastičarna u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

U predivnom ambijentu prilagođenom potrebama djece i roditelja, od sada možete kušati slane i slatke proizvode vrhunskih brendova poput Torte i to, Francuska pekara "Maison Coco", Marshall's Gelato, La Crepes palačinke, Segredo doce čokolade i kafu Lavazza

"Najbolje ideje uvijek nastaju iz potrebe. Tako je i ideja za Lollipops nastala iz potrebe mene i mojih prijateljica koje sve imamo malu djecu i sve smo imale zajednički problem: Gdje otići sa djecom a da nije zadimljeno, da postoji razumijevanje za dječiju igru i galamu, kao i zdrav obrok prilagodjen najmlađima?..."- započinje priču o Lollipopsu jedna od vlasnica Edita Bahtanović.

"Pogotovo u hladnijim danima, kad više ne možemo biti vani sa djecom. Šta raditi s njima i gdje otići i biti dobrodošao? Kao što mi mame sve znamo, nismo bas svugdje dobrodošle sa djecom, čak štaviše. I tako smo došle na ideju da otvorimo kafić ili slastičarnu specijaliziranu za roditelje sa djecom i da riješimo problem i sebi i drugim mamama i tatama." - nastavlja Edita.

U Lollipopsu roditelji imaju sve što im treba: idealno mjesto za kafu u kojem se ne puši i ne služi alkohol, mjesto za kolica, hranilice za bebe, prostorija za presvlačenje beba, toaleti prilagođeni djeci, zdravi obroci za cijelu porodicu a osoblje je i više nego susretljivo.

U pripremi je i kutak za dojenje za mame koje bebu žele nahraniti u privatnosti, iako u Lollipopsu podržavaju dojenje na bilo kojem mjestu. 

U trenutnoj ponudi Lollipopsa je i proslava dječijih rođendana kao i organiziranje kreativnih radionica a radno vrijeme je od 10:00 do 21 sat svakog dana.

***

Za više informacija o trenutnim događajima i aktivnostima, posjetite Lollipops Sarajevo Facebook stranicu.