fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

kids time festival sarajevo

Proteklog vikenda počelo je 45 dana najbolje energije u gradu, svoja vrata je otvorio Kids Time Festival na platou Skenderija.

Kids Time Festival je projekat edukativnog, zabavnog i socijalno – kulturnog karaktera tokom kojeg će biti organizovane kreativne radionice, igraonice, sportske aktivnosti i takmičarske igre.

Vođeni činjenicom da je u gradu veoma malo zabavno – edukativnih sadržaja za djecu, pogotovo tokom ljetnog raspusta, rođena je ideja da se organizuje Kids Time Festival, koji će se od 8. juna do 22. jula 2019. godine održati na platou Skenderije.

Osmišljen i urađen po svjetskim standardima, namijenjen svim uzrastima iako nosi prefiks „dječiji“, Kids Time Festival obećava mjesto dobre zabave i sigurno je da će postati centralno mjesto gradskih dešavanja tokom juna i jula.

 

Živimo u vremenu interneta, video igrica, što je u velikoj mjeri uticalo na socijalizaciju djece, tačnije, sve manje je i potrebe ali i sadržaja gdje se mogu zabaviti, izaći iz kuće, naučiti nešto korisno kroz igru i rekreaciju, upoznati i družiti se sa drugom djecom.

Pored brojnih sadržaja koje smo osmislili za naš „Kids Time Festival“, od kojih su neki po prvi put dostupni na našim prostorima, prije svega Kids Ninja Warriors poligon, ono po čemu smo specifični i drugačiji od ostalih jeste CASHLESS zona. To znači da su sve transakcije na festivalu bezgotovinske i beskontaktne, što je u modernim zapadnim zemljama već odavno standardna praksa. 

Donosimo Program Festivala za ovu sedmicu:

Za više informacija i novosti o Festivalu, posjetite njihovu Facebook stranicuwww.kidstime.ba ili ih zapratite na Instagramu!