fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

lumiere kozmetika

Zadovoljstvo nam je predstaviti Lumiere, prirodnu kozmetiku proizvedenu s mnogo ljubavi u Bosni i Hercegovini. Priča koja se krije iza imena Lumiere je nastala iz stvarnog života, iz stvarnih ljubavi, razočarenja, uspona i padova, nakon potrage za nečim pravim, prirodnim, nakon razočarenja u sve što se trenutno moglo nabaviti bilo zbog nedovoljno kvalitetnih i prirodnih sastojaka, bilo zbog enormno visokih cijena ili nemogućnosti nabavke u Bosnu i Hercegovinu.

Lumiere je priča o ljubavi prema prirodi, prema zdravlju, prema sebi, obitelji, prijateljima i svim ljudima. Lumiere je priča o malim proizvođačima, koji vrijedno rade i u svaki proizvod pored znanja, unose svoju dušu i srce. Lumiere je nastao u maloj kućnoj radionici uz veliki entuzijazam i još veću predanost kako bi za sve nas obezbijedio prirodnu kozmetiku, koja neće škoditi već doprinijeti zdravlju i zaštiti najvećeg organa na ljudskom tijelu - KOŽE.

U svijetu u kojem smo mi i naši najmiliji okruženi stalnim zagađenjem, mnoštvom neprirodnih i hemijski obrađenih tvari koje konzumiramo na različite načine, pronašli smo način da barem dijelom doprinesemo promjeni i obezbijedimo zdravu i prirodnu kozmetiku, bez parabena, sulfata, ftalata, umjetnih boja i drugih štetnih sastojaka koje inače pronalazimo u kozmetici koja se prodaje na policama.

Lumiere prirodna kozmetika sadrži isključivo prirodne sastojke, koji uglavnom potiču sa suncem okupanih bosansko-hercegovačkih plantaža ljekovitog bilja te sadrži velike količine vitamina, hidratantnih tvari i antioksidansa. Upravo zato je pravi odabir za Vas, kako biste priuštili sebi luksuznu njegu nekomercijalne kozmetike, koja se proizvodi samo u ograničenim količinama.

Za naše drage trudnice i mame, Lumiere prirodna kozmetika je pripremila Poklon paket koji se sastoji od Kreme od smilja s vitaminom E i Kreme za bebe (Happy Baby Cream). Posjetite našu Facebook stranicu za više informacija.

lumiere kozmetika1

KREMA OD SMILJA S VITAMINOM E (HYDRATING RICH CREAM / IMMORTELLE AND VITAMIN E)

Krema od smilja s vitaminom E je pogodna za sve tipove kože. Smilje, kao glavni sastojak, učinkovito usporava starenje kože, uklanja bore, akne i vraća elastičnost i prijeko potrebnu vlažnost kako bi koža postala svježa, glatka i meka. Osim toga ova krema revitalizira, štiti i pomlađuje.

Krema od smilja je bogata antioksidansima koji štite od slobodnih radikala na način da sprječava prerano starenje. Redovitim korištenjem kreme od smilja postiže se ujednačen i besprijekoran ten te otklanjaju mrlje i depigmentacije na koži.

Dodatak vitamina E koji se još naziva i vitaminom ljepote i mladosti, pomaže koži u zadržavanju prirodne vlažnosti te neutralizira učinke UV zraka koje su važan faktor u procesu preranog starenja kože. Također, vitamin E izglađuje bore, čini kožu svježijom i sjajnijom zahvaljujući svojim regenerativnim svojstvima te potiče proizvodnju kolagena, vezivnog tkiva koji drži kožu elastičnom.

lumiere kozmetika2

HAPPY BABY CREAM / KREMA ZA BEBE

Happy Baby Cream je krema posebno namijenjena najmlađoj i najslađoj populaciji.

Ova krema sadrži bademovo i susamovo ulje te ekstrakt lavande i kao takva čini savršenu kombinaciju za osjetljivu bebinu kožu. Sastojci recepture kreme su pomno odabrani kako bi ova čudotvorna krema bila najbolji izbor za vaše najdraže.

Od svih blagodati koje pruža, izdvajamo sljedeće:

  • smiruje upale, odlično neguje iritiranu kožu, pelenski osip i sl.
  • bogatstvo vitamina koji su zaduženi za zdravlje kože pružaju koži potrebnu njegu i vlagu čineći je baršunasto mekom, a koža sastojke lako upija i ugrađuje u svoju strukturu
  • bogatstvo esencijalnim masnim kiselinama koje djeluju protivupalno i čuvaju strukturu ćelijskih membrana
  • ne sadrži konzervanse, vještačke boje ni druge štetne aditive (koji često izazivaju alergije)

Pored toga, susamovo ulje ima snažna antibakterijska, antivirusna, antiupalna i analgetička svojstva. Bogato je vitaminima A, E, B i mineralima magnezijem, kalcijumom, cinkom, bakrom, gvožđem, manganom, selenom i fosforom.

Istraživanje objavljeno u Indian Journal of Medical Research 2000. godine potvrdilo je da masaža susamovim uljem pozitivno djeluje na rast djece. Istovremeno relaksira i podstiče miran san, podjednako kod djece kao i kod odraslih.

Ukoliko želite saznati više o ovoj predivnoj prirodnoj kozmetici, posjetite Lumiere Facebook stranicu ili ih zapratite na Instagramu (@lumiere.bih).

Ako želite osvojiti Poklon paket za mamu i bebu, posjetite našu Facebook stranicu (facebook.com/svezabebe.ba). 

***

Sretna dobitnica Poklon paketa Lumiere kozmetike je Merima Gaši.

Dobitnicu molimo da nam se javi u inbox.