fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Nova radionica Škole NeKuvanja zakazana je za subotu, 06.04.2019. godine od 10-13 sati u prostorijama Ashtanga Yoga Studija u ulici Maršala tita 54/2 u Sarajevu. Radionica traje 3 sata i aktivnog je karaktera, što znači da svi učesnici na radionici zajedno sve prave i uživaju u poslasticama.

Od jela ćemo vjerovatno praviti:

- kolač

- tortu iznenađenja

- slane specijalitete

- zeleni sokić i toplu čokoladu

- i možda još poneko jelo iznenađenja...

Pričaćemo o tome kako napraviti još mnogo drugih slaniša i slatkiša, kako dekorisati torte, šta je potrebno od alata itd...

Pričaćemo o tome da li je neophodno biti na 100% sirovoj ishrani, kako najlakše preći na istu, kako uvesti što više sirovog voća i povrća u dječiju ishranu, kada započeti sa kojim namirnicama itd.

Kao i na svakoj  radionici do sada, pravimo i radimo sve zajedno.

Djeca su dobrodošla, čak i poželjna na ovoj radionici, jer uz njihove vredne ručice je sve ukusnije i ljepše.

Preporučena donacija za događaj je 30 KM, prijave traju do 30. marta.

Za više informacija o rezervaciji mjesta javite se privatnom porukom na "ŠkolaNeKuvanja".

Maksimalan broj prijavljenih je 30, a minimalan da bi se radionica održala je 10. 

Sponzor radionice: Biona Zdrava Hrana

***

Radionicu organizira Škola NeKuvanja koju vodi Jasmina Bogućanin-Sarvan. Ova mlada mama je diplomirani je socijalni radnik Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i bivša profesionalna teniserka. Tokom 2014. godine dolazi do spoznaje da nešto nije u redu sa ishranom koju konzumira većinski broj ljudske populacije.

 

Nakon istraživanja i lične intuicije prelazi na sirovu ishranu preko 80% i započinje blog i facebook stranicu pod nazivom “Škola NeKuvanja” putem kojeg pokušava ljudima da što više približi svijet sirove hrane, dijeleći recepte i svoja lična iskustva. Kao mama dvogodišnje djevojčice koja je također na sirovoj ishrani, dijeli svoje spoznaje i mišljenja i pomaže ljudima u prelasku na sirovo. Pored Škole NeKuvanja Jasmina je “full time” mama i supruga. Uzgaja vlastitu organsku baštu i ima u planu bavljenje organskom poljoprivredom i permakulturom.

Jasmina je objavila nekoliko knjiga a za informacije o knjigama, posjetite skolanekuvanja.com/knjige-skola-nekuvanja/

Svoja znanja o pripremanju sirove hrane Jasmina svakodnevno dijeli na svom blogu SkolaNeKuvanja.com i na svojoj facebook stranici "ŠkolaNeKuvanja" gdje je možete pratiti.