fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

zasto nifty

Jednom kada u tvojoj utrobi počne rasti novi život, kao buduća majka stavljena si u poziciju donošenja velikih odluka. Jedna od tih je i odlučiti li se za neki od prenatalnih testova, kako bi se u samom početku osigurala u zdravlje svojeg djeteta.

Prvi puls, prvi ultrazvuk, prvi srčani otkucaj tvojeg malog sustanara… Brzo nakon toga prve brige; hoće li sa mojojm bebom biti sve u redu? Hoću li mu u 9 mjeseci moći ponuditi najbolje moguće uvjete za rast i razvoj u svojem tijelu? Hoće li se moja beba roditi zdrava?

Na svu sreću, savremena je medicina napredovala do te mjere, da na većinu najvažnijih pitanja kao što je zdravlje djeteta u utrobi, lako možemo dobiti odgovor pomoću jednostavnih pregleda i prenatalnih testova.

NIFTY test je dobro poznat prenatalni test kako u BiH, tako i u svijetu. To je neinvazivni test, što znači da ne zahtjeva ulazak u tijelo trudnice, čineći ga potpuno sigurnim, jednostavnim u isto vrijeme pouzdanim i tačnim. Svaka ga trudnica može napraviti već od 10. sedmice trudnoće, jer se tako može uvjeriti u zdravlje svojeg djeteta, koji je tek počeo sa svojim rastom i razvojem. Vađenjem venske krvi buduće majke, jednostavnim postupkom, koja se dalje najmodernijom tehnologijom analizira kako bi se saznalo je li u djetetovoj DNA prisutna kakva hromosomska nepravilnost.

NIFTY test je dostupan svim trudnicama, međutim posebno se preporučuje budućim majkama koje:

- imaju 35 ili više godina

- ultrazvuk ploda ukazuje na povećan rizik za aneuploidije

- su imale ponavljajuće pobačaje ili su bile na umjetnoj oplodnji

- imaju prethodnu trudnoću sa nekom trisomijom

- imaju kontraindicirane invazivne prenatalne testove, kao što je predležeća posteljica (placenta previa), rizik od pobačaja ili boluju od HBV

NIFTY test je sada izbor sve većeg broja budućih roditelja, koji se žele uvjeriti u zdravlje svojega djeteta. To im omogućuje da razdoblje trudnoće prožive mirno i da se u miru mogu pripremati na rođenje novog člana obitelji.

Većina trudnica se odlučuje za NIFTY test nakon ultrazvučnog pregleda nunhalnog nabora u 12. sedmici trudnoće, međutim NIFTY test se može provesti već od 10. sedmice trudnoće. Nakon uzimanja krvi trudnica rezultate može očekivati unutar unutar 6-8 dana, što je još jedna prednost samoga testa, jer se na rezultate drugih testova (amniocenteza, biopsija korionskih resica…) čeka znatno duže.

NIFTY test je napravilo više od 3.500.000 trudnica u svijetu i analize su pokazale da je točnost NIFTY testa veća od 99%, zbog čega se na njega oslanjaju ginekolozi u više od 50 svjetskih država. Lažno pozitivni rezultati su zabilježeni u 0,05% napravljenih testova, što dodatno potvrđuje pouzdanost napravljenog testa.

U BIH se NIFTY test može napraviti kod više od 50 ginekoloških ordinacija i poliklinika, dodatne informacije možete pronaći na: www.nifty-test.ba/gdje-mogu-napraviti-nifty/

nifty2019


Više informacija o NIFTY testu možete pronaći i na web stranici www.nifty-test.ba