fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

nifty bozicni poklon

Gledam te kako ležiš na meni i nježno dotičeš moju kožu, mirno dišeš…kad osjetim tvoj miris, zatvorim oči, smijem se od sreće… Čudo moje maleno. Kada se u dubokom snu nasmiješ moje srce zaigra od neizmjerne radosti.

Prošla je jedna godina kako sam sa strepnjom gledala u bijeli štapić i čekala da se pojavi crtica koja će pokazati trudnoću. Tada se činilo da pet minuta traju čitavu vječnost, a kada se pokazalo da je sreća na mojoj strani, zaplakala sam od sreče i primila se za svoj trbuh. Tamo si. Moj si. Uskoro ćeš biti sa nama.

Kako je ostalo svega nekoliko dana do Božića, odlučila sam vijest zadržati za sebe, a partnera sam umjesto čarapama i čokoladom odlučila razveseliti na drugi način. Tri dana nakon testa bila sam naručena na svoj prvi ginekološki pregled, gdje sam dobila i prvu ultrazvučnu sličicu. To mi je bio najljepši dar kojeg sam ikada dobila, a znala sam da će i moj partner osjećati isto. Slikicu sam stavila u svečanu kovertu i napsala: ‘Postati ćeš tata.’ Kada je moj partner navečer otvorio svoj dar, nije mogao sakriti svoje oduševljenje. Gledao je u slikicu, otovorenih usta, suze su mu padale niz lice. Zagrlio me bez riječi , sa suzama radosnicama i širokim osmjehom sliku podjelio sa ostatkom obitelji.

Bio je to najljepši poklon, ne samo za njega, već i za cijelu našu obitelj.

Dvije sedmice od Božića bila sam naručena na pregled nuhalnog nabora, gdje je ginekologinja sa sumnjom rekla da čekamo djevojčicu. Bilo mi je potpuno svejedno, kao i svaka mlada majka samo sam željela da moja beba bude zdrava. Tada sam donijela jednu od najboljih odluka u period moje trudnoće – odlučila sam se za NIFTY test. Nifty je prenatalni test pomoću kojeg se radi probir i određuje postoji li rizik da se bebe rodi sa nekim od najčešćih genetskih bolesti, Down sindrom ili neki drugi. Iako ne spadam u rizičnu skupinu, nisam željlela ništa prepustiti slučaju. Kako sam htjela biti sigurna u zdravlje svoje bebe, znala sam da ću trudnoću proživjeti mirno i sretno se spremiti za dolazak novog člana samo ako napravim i taj korak.

NIFTY test je napravila i moja sestra, tako sam se i saznala za njega još prije nekoliko godina. Bez bilo kakve bojazni sam dala uzorak krvi, jer sam znala da je NIFTY test potpuno neinvazivan i pouzdan.

Rezultate sam dobila tačno sedam dana od uzimanja uzorka, bila sam uzbuđena. Zvala me moja ginekologinja i poručila mi je da je moja bebica zdrava, ali da se ona zabunila glede spola. Dečko je.

NIFTY test odeđuje spol sa 100% tačnošću već od 10. sedmice trudnoće.

Od tog trenutka nadalje započinje najljepša priča mojega života. Bila sam najsretnija buduća majka, znala sam da će moja beba biti zdrava, zato sam uživala svaki dan svoje trudnoće. Trbuščić mi je rastao, ja sam svakim danom bila sve bliže trenutku da se upoznamo. Svoje najveće blago i najljepši božićni poklon.

Danas je moj dječačić star 4 mjeseca i čudesan je. Zdrav, zadovoljan i nasmijan. Radoznao i sretan. Svaki puta kada me pogleda vidim iskrice u njegovim očima. Iskricu u pogledu koju samo sin ima za svoju majku. Ovogodišnji Božić provodimo zajedno u zagrljaju.

nifty prenatalni test

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.ba ili na Facebooku: www.facebook.com/NiftyTestBiH