fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

sarissa team

Predstavljamo vam Zonu bez zvona, program podrške djeci i mladima u učenju i razvoju kritičkog i kreativnog mišljenja koji realizuje Sarissa-Team: Škola životnih vještina.

Cilj njihovih aktivnosti je organizovati najbolje načine da se djeca uspješno i s radošću uključe u učenje koje će rezultirati ne samo boljim uspjehom u školi, nego i razvojem ključnih životnih vještina od kojih se izdvajaju kritičko mišljenje, sposobnost komunikacije, saradnja s drugima i kreativnost.

Ključne aktivnosti s djecom Sarissa-Team organizuje u višegeneracijskim grupama koje vremenom postaju njihova zajednica učenja.U dobro vođenim zajednicama učenja, kreativnost dolazi do izražaja, raste radoznalost i motivacija, kao i sposobnost upotrebe različitih alata za učenje i mišljenje.

Treninzi kao što su mape uma, tehnike učenje, vještine govorništva i prezentiranja i drugi treninzi za razvoj vještina koje su nam neophodne kako u školi, tako i u svakodnevnim aktivnostim, daljem obrazovanju, životnim hobijima i pozivima namijenjeni su djeci od 9 do 16 godina.

Prijave za dva decembarska treninga Mape uma i Tehnike učenja su već u toku.

Atmosferu sa treninga možete pogledati na njihovoj stranici na Facebook-u: www.facebook.com/sarissateamsarajevo.skolazivotnihvjestina/ i instagramu @zonabezzvona i rezervisati mjesto za svoje dijete.