fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

 male kuce

U suradnji se brendom "Male kuće", poklanjamo vam dva seta unikatnih igračaka za djecu: Male kuće! Iza brenda stoje kreativci Amela i Alan koji između ostalog prave i igračke za djecu koje se zovu Male kuće.

Male kuće su drvene igračke koje se ne mogu pokvariti, niti razbiti, a što je najbolje, po njima se može crtati i šarati kredom, jer su obojene bojom za školsku ploču. One su proizvod njihove ljubavi prema ručno rađenim predmetima i prema igri, jer iako su odrasle osobe, nikad nisu zaboravili na radost slobodne igre. A kao roditelji, sada već odrasle tinedjžerke, znaju koliko je važno razvijati kreativnost djece i podsticati ih da uče i razvijaju se kroz igru.

Njihove igračke rade upravo to – podstiču djecu da oslikavanjem malih kuća i kombinovanjem sa ostalim igračkama koje imaju stvaraju svoje vlastite scenarije za igru, da u tu igru pozovu i svoje drugare, kako bi svako od njih donio nesto novo i nesto svoje u taj svijet mašte. One su kao prazno platno za dječiju maštu, uz malo kreativnosti od njih može nastati grad, farma, željeznička stanica, zoo vrt, tržnica na otvorenom…šta god djeca zamisle.

Roditelji su također pozvani da se pridruže igri. Uvjereni smo da čak i oni roditelji koji ne vole da se igraju neće odoljeti da uzmu kredu i nacrtaju barem jedan prozor na nekoj od malih kuća.

Male kuće su rađene od drveta bijelog bora ili jele. Izrađuju ih ručno, zatim se boje bojom za školsku ploču i pakujemo zajedno sa malim cekerom u koji se mogu pospremiti nakon igre. U pakovanju dobijate četiri male kuće, ceker u koji se mogu pospremiti ili u kojem ih djeca mogu nositi i nekoliko kreda, da se nađe za početak, jer djeca obično žele odmah crtati.

Lako se čiste, potrebno ih je samo obrisati vlažnom krpom i nakon nekoliko trenutaka vec ce biti spremne za novu igru. Lagane su, veličina je odgovarajuća za dječije male ruke, a nemaju ni oštrih rubova tako da nema brige da će se dijete povrijediti igrajući se njima. Prikladne su za djecu od 3 godine na više.

Za sve informacije, kao i ideje za igru sa ovim igračkama, posjetite njihovu facebook stranicu Male kuće.

Njihov slogan je: Stvori svoj svijet! pa će tako, nadamo se, Male kuće kroz širenje i razvijanje ponude stvoriti jedinstveni kreativni svijet za djecu.

Sretne dobitnice su:

1. Dzenana Dzeny Begovic

2. Amira Fazlic

Čestitamo!