fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

moms day

Dragi naši budući roditelji, s ciljem obilježavanja Svjetske sedmice dojenja, Bio Save kompanija svim porodicama koji se odluče na pohranjivanje matičnih ćelija u njemačkoj banci VITA 34 u toku aktivnosti projekta Mom's Day poklanja specijalni jastuk za trudnice napravljen od prirodnih materijala i DNK screening test za rano utvrđivanje zdravstvenih rizika vaše bebe.

Porodica Konaković, koja se odlučila na pohranjivanje matičnih ćelija svoje bebe u Viti 34, te kako im je DNK skrining test mnogo pomogao u otkrivanju alergije, te su na vrijeme mogli prilagoditi ishranu svoje bebe.

Screen Shot 2017 07 28 at 13.20.17

Već kod male djece može se pojaviti intolerantnost, recimo, na pšenično brašno ili mliječni šećer. Bez znanja o ovom problemu može doći do određenih oštećenja u organizmu. Preventivnim skriningom gena dobiti ćete informaciju o tome da li Vaše dijete pripada rizičnoj grupi. U tom slučaju pedijatar će prepisati odgovarajući način ishrane i predložiti preventivne mjere.

Mom's Day se održava u subotu 29. jula na Žutoj tabiji sa početkom u 10h.

Projekat je zabavno-edukativnog karaktere gdje će sve buduće mame kao i ostali zainteresovani posjetioci moći učestvovati u nizu radionica vezanih za dojenje, patronažu, prvu pomoć za  bebu i dr.