fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

kuvarski dnevnik 7

Portal svezabebe.ba vam poklanja sedmo izdanje knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Knjiga "Kuvarski dnevnik bebe Marte" autora master dr. med. Marije Mandić, predstavlja priručnik o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju dojenčadi, njihovom postupnom uobročavanju i ishrani bebe do godinu  dana.

Ovo je prvi kuhar za bebe na našim prostorima koji je, jednim svojim dijelom, pisan u obliku dnevnika. Prikazano je 115 dnevnih menija koje je beba Marta, inače treće dijete autorke, dobijala svakodnevno do svojih devet mjeseci i nakon toga do svog prvog rođendana. Ovdje se vidi kako se i kada koja namirnica uvodila, te kako se beba Marta uobročavala (kad i kako je uveden koji obrok).

Prateći ovaj priručnik, prilikom ishrane svoje bebe, odnosno pravilnom ishranom u najranijem životnom dobu djeluje se preventivno na razvoj mnogih bolesti kasnije u životu kao što su dijabetes, infarkt srca, moždani udar, prerano starenje, povišeni krvni pritisak i druge.

Skoro svaki dan postoji i mamin komentar koji prati Martinu reakciju na hranu i mamine  nedoumice koje kasnije nađu svoj put kao i kod svake mame u ovoj fazi života njenog čeda.

Znajući koliko je dojenje bitno za bebu, ali i za majku, u novom izdanju smo proširili Odu dojenja koja pored preporuka SZO vezanih za dojenje sada ima i dio koji navodi prednosti dojenja za bebu, za majku ali i za očeve.

karfiol-blitva

Pored ovoga na početku knjige nalazi se nova KNJIGA UTISAKA mamica koje su koristile prethodna izdanja Dnevnika. Ovdje su i utisci nekoliko mamica iz BIH koji su dodatno obogatili našu knjigu!

Kako naručiti?

Knjiga sadrži 160 strana, pisana je latinicom, prvo izdanje je izašlo u novembru 2013. god, a sedmo u novembru 2016. Knjiga je do sada otišla 29 zemalja svijeta na 4 kontinenta.

Za sebe ili kao poklon sebi dragim osobama knjigu možete naručiti po cijeni od 15,00 KM a u cijenu su uračunati i poštanski troškovi za narudžbe iz BiH.

Naručiti možete putem zvanične Facebook stranice, e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona +381 24 524 844 i +381 63 593 068.

***

Sretna dobitnica je Asmira Mahmic. Čestitamo!