fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

wooden magic

U suradnji sa brendom WooDen magic, ove sedmice vam poklanjamo jednu kreativnu igračku za vašeg mališana: drvene kockice za slaganje!

Iz ljubavi prema sopstvenom detetu nastao je brend WooDen Magic. Otac koji nije želeo da kupuje plastične igračke iz Kine odlučio je da počne da joj pravi igračke i ostale potrepštine. Kako bi šta napravio tako bi se pojavilo more zainteresovanih iz okoline. Tako je nastala stranica WooDen Magic.

Svi znamo o štetnosti plastike kako za nas tako i za okolinu u kojoj živimo. Značaj odrastanja u prirodnom okruženju je veoma bitan pogotovo za decu koja odrastaju u gradovima. Zato je izbor WooDen magic igračaka najbolje što možete da uradite za svoje dete. Prirodni, drveni materijali bez ikakve štetnosti.

U ponudi WooDen Magic imate kućicu/krevet sa ljuljaškom i toboganom, kolijevku i kolica za lutke, kolijevku za bebu, drvene motoričke igračke koje pomažu vašem detetu da razvije najfiniju motoriku od najranijeg uzrasta. Najnoviji i najveći hit je kućica za lutkice.

U radionici WooDen Magic non stop nastaju novi proizvodi, i možete pratiti na našoj stranici novosti i najave. Sve je unikatno, ručno rađeno sa puno ljubavi.

Drvene kocke imaju puno obrazovnih prednosti. Evo nekoliko načina na koje djeca uče od drvenih kocki. 

Fizičke prednosti: kocke poboljšavaju koordinaciju oko-ruka i grade snagu u dječijim prstima i rukama. Oni također pomažu educirati djecu da se osjećaju i prepoznaju različite oblike.

Socijalne prednosti: igranje sa kockama podstiče djecu da se sprijatelje i sarađuju. To je često prvo iskustvo igranja s drugom djecom. Drvene kocke su prednost za djecu, jer one podstiču kreativnost, interakciju i maštu koja je važna za društvene igre. 

Intelektualne prednosti: djeca mogu potencijalno razviti svoj rječnik jer uče da opisuju veličine, oblik i položaj. Matematičke vještine se razvijaju kroz proces grupiranja, dodajući i oduzimajući, posebno sa standardnim drvenim kockama. Iskustva s gravitacijom, ravnotežom, i geometrijom takođe pružaju intelektualnu stimulaciju. 

Kreativne prednosti: djeca razvijaju svoju kreativnost izgradnjom drvenih blokova na bezbroj načina. Drvenie kocke mogu razviti dječiju kreativnost i maštu, koja će im u životu doći vrlo dobro, jer drveni blokovi praktički ne mogu biti izgrađeni na pogrešan način. Sve opcije su otvorene u procesu gradnje koja ima pozitivan utjecaj na razvoj razmišljanja djeteta.

***
Ako želite saznati više informacija o ovim divnim proizvodima, posjetite WooDen Magic facebook stranicu.

***
Sretna dobitnica je Alma Ginger. Čestitamo!