fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

 weleda poklon

Drage naše mame, u suradnji sa Weleda brendom, poklanjamo 3 poklon paketa Weleda proizvoda za bebe: Organski čaj za bebe & Krema protiv pelenskog osipa, Organski čaj za bebe & Krema za lice od nevena, Organski čaj za bebe & Losion i šampon od nevena.

Prirodna njega. Od glave do pete.

Weleda, sveobuhvatna njega za nježnu i osjetljivu bebinu kožu od prvih dana pospješuje razvoj bebine kože uz pomoć najvrijednijih sastojaka iz prirode.

U harmoniji sa čovjekom i prirodom, slogan je iza kojeg stoji iskustvo i tradicija duga 90  godina, za potpuno prirodnu kozmetiku nazvanu WELEDA. Weleda je prirodna kozmetika koja se pri izradi svojih proizvoda oslanja na moć biljaka iz organskog i biodinamičkog uzgoja. Kombinacija ekstrakata bilja, finih biljnih ulja i mirisnih komponenata, čini Weleda proizvode privlačnim ali i izuzetno djelotvornim.

Weleda ima širok asortiman proizvoda podijeljen u nekoliko linija: proizvodi namjenjeni kompletnoj njezi tijela i lica, proizvodi za njegu trudnica i dojilja kao i vrhunski proizvodi za djecu i bebe. 

Osjetjiva koža novorođenčeta je pet puta tanja od kože odraslog čovjeka, što je čini  propusnijom i osjetljivijom na vanjske uticaje. Upravo zato je Weleda u saradnji sa babicama, doktorima i farmaceutima razvila posebnu dizajniranu liniju za njegu beba i djece od čistih biljnih ulja i ekstrakata koji garantuju prirodnu i nježnu njegu.

Sa obzirom da ovi proizvodi ne sadrže sintetičke boje, mirise, konzervanse ili materije koji bi na bilo koji način uticale na prirodne funkcije kože, preporučuje ih više od 70% babica u Njemačkoj

Weleda organski čaj za bebin stomak 

Weleda organski čaj za bebin stomak sadrži brižljivo odabrane sastojke iz kontrolisanog  uzgoja koji pomažu bebinom stomaku pri prelazu sa dojenja na čvrstu hranu. Dodatno, ovaj  čaj zagrijava i ima savršeno balansiran prirodni ukus sa notama kamilice.  Po potrebi, Weleda organski čaj za bebin stomak može se dati i novorođenčetu, npr. kod  probavnih problema ili povišene tjelesne temperature, kao i u drugim situacijama povećane  potrebe za tekućinom. Tada se preporučuje konsultacija sa pedijatrom ili babicama. 

Weleda Krema za lice od nevena 

Weleda Nevenova krema za lice njeguje, štiti od isušivanja i pruža vlažnost bebinoj koži, te  umiruje kožu koja ostaje nježna i zaštićena. Male količine ove kreme potrebno je koristiti  svakodnevno, a tokom zimskih mjeseci masirati nekoliko minuta kako bi se krema dobro  apsorbirala prije izlaska na otvoreno.  Aktivni sastojci poput bademovog ulja i lanolina hrane, štite i čine bebinu kožu lica  podatnom, dok pčelinji vosak njeguje osjetljivu kožu usana. Ekstrakti nevena i kamilice  djeluju protuupalno. Pogodna je i za nježne bebine ruke, ali i za osjetljivu kožu odraslih.

Weleda Losion i šampon od nevena 

Zahvaljujući blagim, strogo kontrolisanim, prirodnim supstancama nježno čisti kožu i kosu  bebe. Bez sapuna, ne pjeni i ne iritira oči. Svakodnevno beba prima brojne poticaje putem  najosjetljivijeg organa - kože, zbog čega je važno da dođe u dodir samo sa prirodnim, koži  podnošljivim tvarima. Visokokvalitetno bademovo i susamovo ulje štite od isušivanja i  pružaju nježan osjećaj na koži i kosi koja postaje lagana za češljanje, dok ekstrakti nevena  djeluju umirujuće.

Weleda Krema protiv pelenskog osipa od nevena 

Njeguje i štiti kožu, te potiče njeno obnavljanje. Osjetljiva bebina koža brzo reaguje na iritacije, u vidu pojave crvenila i rana naročito u  predjelu pelena, stoga joj je potrebna adekvatna njega. Preporuka babica je Nevenova  krema za bebe, jer smiruje upalna područja, sprječava nastanak rana i njeguje efikasno kod  iritirane kože i crvenila. Odabrani prirodni sastojci poput pčelinjeg voska, lanolina i cink oksida štite od vlage i bakterija i djeluju protuupalno, bez da utiču na disanje kože. Biljni ekstrakti nevena i kamilice smiruju kožu, dok visokokvalitetno bademovo i susamovo ulje njeguju i pospješuju regeneraciju.

Weleda 100% prirodna njega za bebe i djecu. Dermatološki testirano i kod vrlo osjetljive i neurodermitisu sklone kože.

Dostupna u svim bolje opremljenim i Weleda partner apotekama.

***

Više informacija o Weleda proizvodima možete pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/weleda.ba.

***
Sretne dobitnice su Maja Cvijanović, Ermina Veletovac i Anela Resic Hadžiomerović.