fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

mayasar-atelje

Muzički atelje "Maya Sar" nastao je iz ljubavi i želje da se dugogodišnje pedagoško, studijsko i scensko iskustvo Maye Sar prenese ljubiteljima muzike raznih generacija.

Osnovni cilj je razvijati individualnost, kreativnost i motivaciju polaznika, njegovati ljubav i poštovanje prema umjetnosti, te stvaranje mogućnosti za sve one koji žele da razviju ili unaprijede svoje sposobnosti, bilo da se radi o početnicima ili afirmisanim muzičarima.

 

U okviru Muzičkog ateljea "Maya Sar" postoje tri programa:

Vokalni studio - akcent je na modernim stilovima pjevanja (Pop, R’n’B, Soul…) i primjenjivanju savremenih "vocal coaching" metoda, po ugledu na svjetske savremene programe. Nastava se odvija semestralno, u četiri nivoa. Dva časa sedmicno (jedan individualni i jedan u grupi) u trajanju od 45 min. Polaznici koji zele pohađati isključivo individualne časove, nisu vezani za semestre i trebaju to naznačiti u prijavi.

Pjevaonica - namijenjena je najmlađim polaznicima od 4 do 8 godina starosti, koji će kroz osmišljene muzičke igre i interakciju sa muzičkim instrumentima, na jedan ležeran način prilagođen uzrastu, upoznati svijet muzike. Polaznici imaju priliku da učestvuju u snimanju autorskih kompozicija, posebno komponovanih za Pjevaonicu.  Nastava se odvija u grupi, jednom sedmično u trajanju 1 sat.

Škola klavira - obuhvata program od početnog do naprednog nivoa znanja, uz savladavanje osnova teorije muzike, solfeggia i tehnike klavira. Program je prilagodjen individualno svakom polazniku, shodno predispozicijama, predznanju i ambiciji. Nastava se odvija individualno, dva puta sedmično u trajanju 45min.

Svi programi su posebno kreirani prema potencijalima i ambicijama polaznika, uz naglasak na kreativno učenje i razvoj individualnog muzičkog izričaja. 

"Radujem se novim mladim ljudima koji su spremni da se posvete muzici i koji su svjesni koliko je edukacija važna. Raditi sa mladima je predivno. Gledati ih kako uče, kako se kroz rad ostvaruju i napreduju, te biti neko ko ih na tom putu usmjerava i podržava, zaista je privilegija", istakla je Maya Sar

Prva generacija studenata ovog ateljea: Mirza Pandur, Amina Abdagić, Emi Trnka i Vedad Muharemović snimili su cover pjesme Shontelle "Impossible" u Long Play Studiju u Sarajevu. Pogledajte njihovu izvedbu!

Svi detalji, opis programa kao i obrazac za prijavu dostupni su na internet stranici www.mayasar.com, dok je za dodatna pitanja na raspolaganju oficijelna kontakt adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i oficijelna Facebook stranica.