fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

knjiga sirova ishrana

Predstavljamo Vam knjigu "Biljna ishrana za bebe i djecu". Autorica knjige Jasmina Bogućanin-Sarvan je jedna mlada mama koja trenutno živi u Sarajevu. Ovo je prva knjiga o biljnoj ishrani beba i djece na našim prostorima.

Knjiga je vodič za totalne laike, kao i informator za one koji već znaju ponešto o sirovoj ishrani. Sastoji se od 20 različitih životnih priča i iskustava roditelja sa sirovom hranom, među kojima je i Jelenino iskustvo, supruge najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića.  

"Ova knjiga je plod dvogodišnjeg istraživanja na polju biljne ishrane i primjene spoznatog. U nedostatku knjige ovakvog tipa na našim prostorima, odlučila sam da je napišem", ističe Jasmina, autorica knjige.

U ovoj knjizi naći ćete odgovore na pitanja da li je sirova biljna ishrana za bebe i djecu? Da li je biljna ishrana dovoljna da se vaša beba razvije u zdravo dijete? Koje namirnice kada možete da uvedete? Kako su se drugi roditelji odlučili na ovaj vid ishrane? Kako su izliječili djecu sirovom biljnom ishranom?

Kako sačuvati dijete od prehlade i čestih posjeta doktoru zbog zapušenog nosa i kašlja? Kako hraniti dijete biljnom hranom bez obzira na osudu okoline? Kako pravilno kombinovati namirnice? Na kraju knjige naći ćete razne biljne recepte i ideje za mnoga jela.

"Čvrsto vjerujem da ljubav i pažnja koju mu pružamo svakodnevno utiču i te kako pozitivno na njegov razvoj. Hrana je djelić te vrlo jednostavne slagalice koju mnoge porodice primjenjuju", ističe Jelena Đoković.

Knjiga nema fiksnu cijenu, već imate mogućnost da Jasmini  uplatite neku vrstu donacije za njen trud i rad, a kao zahvalnost za to, Jasmina će vam poslati knjigu. Više detalja na: www.skolanekuvanja.com/knjige.html

Radionica Škole Nekuvanja

Radionica će se održati 16. jula u 12.00 u prostoru Prana Yoga Studio, na adresi Radićeva 2. Od jela ćemo SVI ZAJEDNO praviti:

- Zeleni kašasti sok

- Kokos bounty tortu

- Sladoled

- Špagete

Ako bude vremena, napravićemo još nešto.

Radionica počinje u 12.00 a završava u 15.00. Djeca i bebe su više nego dobrodošli sa vama, jer sa njima je najzanimljivije.

Maksimalan broj prijavljenih je 30 a broj prijavljenih da bi se radionica održala je 15. Preporučena donacija za radionicu je 25 KM. Sve što se ne pojede nosite kući. Da bi rezervisali svoje mesto potrebno je da uplatite cjelokupan iznos donacije najkasnije do ponedjeljka 11.07.

***

Radionicu organizira Škola NeKuvanja koju vodi Jasmina Bogućanin-Sarvan. Ova mlada mama je diplomirani je socijalni radnik Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i bivša profesionalna teniserka. Tokom 2014. godine dolazi do spoznaje da nešto nije u redu sa ishranom koju konzumira većinski broj ljudske populacije.

Nakon istraživanja i lične intuicije prelazi na sirovu ishranu preko 80% i započinje blog i Facebook stranicu pod nazivom “Škola NeKuvanja” putem kojeg pokušava ljudima da što više približi svijet sirove hrane, dijeleći recepte i svoja lična iskustva. Kao mama dvogodišnje djevojčice koja je također na sirovoj ishrani, dijeli svoje spoznaje i mišljenja i pomaže ljudima u prelasku na sirovo. Pored Škole NeKuvanja Jasmina je “full time” mama i supruga. Uzgaja vlastitu organsku baštu i ima u planu bavljenje organskom poljoprivredom i permakulturom.

Svoja znanja o pripremanju sirove hrane Jasmina svakodnevno dijeli na svom blogu SkolaNeKuvanja.com i na svojoj facebook stranici "ŠkolaNeKuvanja" gdje je možete pratiti.