fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Veliki jubilej JU „Djeca Sarajeva“, 70 godina postojanja, ova institucija će obilježiti na najvećem  regionalnom događaju za mališane i roditelje, Dječijem sajmu u Sarajevu. Dječiji sajam će se po drugi put održati u glavnom bh. gradu od 6. - 8. 11. 2015. u dvorani Mirza Delibašić, a centralna proslava jubileja JU Djeca Sarajeva zakazana je za subotu, 7.11. u 10.00, na festivalskoj pozornici Dječijeg sajma.

JU „Djeca Sarajeva“ i Dječiji sajam udružili su snage već u prvom izdanju sarajevskog sajma, na obostrano, ali prije svega na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja, kada je sajam posjetilo više od 27 000 posjetilaca. Uz brojne radionice, izlagače, zdrave proizvode, popuste i poklone, sajam je najpoznatiji po svojoj festivalskoj pozornici na kojoj nastupi preko hiljadu djevojčica i dječaka vrtićkog uzrasta, predstavljajući svoj talenat i umijeća, te sve ono na čemu tokom godine vrijedno rade sa svojim odgajateljima.

S obzirom da Dječiji sajam već 10 godina ima misiju ukazivanja na zdrav i pravilan rast i razvoj djeteta od najranije dobi, te da okuplja veliki broj posjetilaca, on je idealna platforma da ukaže na važnost institucije JU „Djeca Sarajeva“, napore ovih vrijednih ljudi, odlične rezultate, ali i probleme s kojima se susreću, te hronologiju rada koja datira još iz davne 1945., kada je otvoren prvi vrtić Čika Jova Zmaj“ u ul. Svetozara Markovića 32.

Danas, 70 godina poslije, JU   „Djeca Sarajeva“ na području Kantona Sarajevo broji 29 vrtića, sa preko 5000 djece jasličkog, vrtićkog i predškolskog uzrasta i najavljuje skoro otvaranje 30. vrtića, u Lužanima, Ilidža.

Proslavimo skupa ovaj veliki jubilej na Dječijem sajmu i podržimo naše mališane.

Ulaz na sajam je besplatan.