fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

zimska-bajka

Dragi roditelji, druženje u okviru programa Zimska bajka, u saradnji sa Cinema City i Agarthi Toys drvenim i vunenim igračkama zatvaramo sa predstavom.

Pozivamo Vas da se pridružite lutkarskoj predstavi bajke “Trnoružica”, koja će se održati u petak, 30. januara u dva termina - u 11.00 i u 17.00 sati.

Cijena ulaznice iznosi 12 KM (za dijete i osobu koja dolazi s njim) a rezervacije možete izvršiti na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Bajke imaju značajnu ulogu u ispunjavanju duhovnih i socijalnih djetetovih potreba, a posebno bajke vrijedne braće Grimm, koje se djeci, u originalnom izdanju, prenose kroz lutkarske predstave.


Pred djetetom, lutkarska predstava odvija se korak po korak, razvija se i raste, a ove slike se nose dalje sa sobom, upravo tamo gdje se odvija rad unutrašnjih životnih sila.

Pomoću njih, djeci se mogu prenijeti pozitivne životne poruke, moralne vrijednost i principi, od kojih nas udaljavaju savremeni mediji i užurban način života.