fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

porodicnidan-2014

U prelijepom ambijentu Vilsonovog šetališta Općina Novo Sarajevo i ove godine, organizira 9. tradicionalni porodični dan. Porodični dan će se održati u subotu, 30. augusta ove godine od 11.00 do 17.00 sati.

Ovogodišnje veliko porodično druženje ima za cilj pružiti građanima cjelodnevnu zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima koja djeluju na području općine Novo Sarajevo. Kao i prethodnih osam godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije.

Između ostalog, na Otvorenoj sceni bit će odigrana lutkarska predstava, ispred scene odvijat će se takmičenje u zaboravljenim dječijim igrama, duž Vilsonovog šetališta vozit će veseli vozić i održavati se brojne radionice. 

Na štandu Općine Novo Sarajevo građani će imati priliku za upoznavanje sa aktivnostima Općine, kao i razgovor uz kafu i osvježenje sa zaposlenicima i općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom. 

U okviru porodičnog dana, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo sa početkom u 20.00 sati premijerno će biti izvedena predstava „Derviš i smrt“ u režiji Ljiljane Ivanović. Ulaz je slobodan.