fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

laksi-porod

Trudnoća je jedno prelijepo iskustvo, bez obzira da li je u pitanju prva trudnoca ili ne, svaka trudnoća je posebna. Naravno, trudnoća sa sobom nosi i neugodnosti, poput promjena u ishrani, emotivnih promjena, bolova u leđima i problemi sa cirkulacijom zbog povećane težine.

Međutim, zahvaljujući pravilnoj ishrani, vježbama i meditacijom koja će vas povezati sa vašom bebom, trudnoća moze biti prelijepa. Trudnoća isto tako može da donese i anksioznost, posebno u 3. trimestru, kada počinjemo razmisljati o porodu.

Da li znate da vise od 95% žena se boji poroda? Kako se pripremiti za porod i imati još jedno prelijepo iskustvo?

Na ovoj radionici ćemo proći kroz:

~ Zdravlje u trudnoći;

~ Fizičke vježbe za održavanje kondicije u trudnoći;

Priprema za porod:

~ Saznajte šta se tačno dešava sa vašim tijelom tokom poroda kako biste prošli ovaj događaj bez ikakvog straha;

~ Naučite NAJBITNIJE 3 tehnike disanja koje će pomoci vama i vašoj bebi kada dođe naljepši dan u vašem životu;

~ Meditacija/Vizualizacija/Afirmacije - tehnike kao psihičke pripreme za porod; 

aktivnosti-trudnoca

Radionicu će da vodi Aida Zulović.

Ukratko: Aida je u novembru rodila djevojčicu i imala izvrsno iskustvo uz pomoć Yoge, meditacije i Hypnobirthing metode. Tokom cijele trudnoće Aida je prakticirala Ashtanga Yogu. Aida je također vodila 3 grupe Prenatalne Yoge, koju je vodila mjesec dana do prije svog porođaja.

Kroz iskustvo sa trudnicama Aida je došla do spoznaje da skoro sve žene imaju strah od ovog prirodnog događaja, i želi da educira mlade žene o tome šta je ovo iskustvo, kao i da podijeli svoje iskustvo, koje je bilo prelijepo.

Kombinirajući Hypnobirthing metodu, Yogu i Nutrucionizam, svoje znanje će prenijeti na vas i pomoći vam kroz ovo prelijepo putovanje. 

Cijena radionice: 40 KM

Datum i mjesto održavanja: subota 06.09.2014. godine od 10.00 do 13.00 sati, Prana Yoga studio, Sarajevo.

Trudnice se mogu prijaviti na učešće putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

*Sve polaznice će dobiti snimljene afirmacije i meditaciju koju ce raditi svakodnevno kući kao dio psihofizičke pripreme.