fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

agarthi1

Agarthi toys su drvene igračke, obojene ekološkim bojama, zaštićene pčelinjim voskom i maslinovim  uljem, te upakovane u pamučne, heklane vrećice. Ideja za drvenim igračkama rodila se iz želje da   svojoj djeci obezbijedimo igračke od živog materijala, koje će poticati njihovu maštu, smislenu i   kreativnu igru.

Igračke su inspirisane Rudolfom Steinerom i waldorfskom pedagogijom, koja u svojoj osnovi koristi isključivo prirodne materijale.  

Igračke su izrađene ručno, s mnogo ljubavi, u okviru male, porodične, stolarske radionice, pa je tako i svaki primjerak unikatan.  

Agarthi Toys proizvodi igračke koje podupiru djetetov emocionalni, intelektualni i fizički razvoj. Naše igračke oslanjaju se na dječiju imaginaciju, umjesto da im daju unaprijed smišljene odgovore. Napravljene su da traju dugo, da izgledaju lijepo i da su ugodne na dodir.

Prednosti drvenih igračaka nad plastičnim su nebrojene, ali naglasit ćemo najvažniju - igračke na bazi petroleja, kao što su plastične igračke, nemilosrdno zagađuju našu planetu Zemlju. 

Vjerujemo da je okruženje djeteta najvažnije za njen/njegov razvoj. Mala djeca trebaju igračke koje su jednostavne i nesofisticirane, kako bi se probudio njihov kreativni impuls. Stepen kreativnosti, kojeg djeca razviju u igri, direktno će imati uticaj na kreativnost kojom će raspolagati u svom poslu ili u načinu razmišljanja, kasnije u životu.  

Ponosno predstavljamo Agarthi Toys igračke, koje će Vam pomoći da svojoj djeci približite ono što nas oduvijek okružuje – Dugu, Valove ili Vatru.

duga-valovi-vatra

Duga 

Fantastična duga iz 6 dijelova! Duga može postati most, tunel, sklonište, ograda i još mnogo toga. Djeca su jako maštovita dok se   igraju s Dugom.  

Godine: 1+   11 cm (v) x 21 cm (š)  MPC: 39 KM; 20% 31,2 KM

Valovi 

Valovi, uronjeni u nijanse mora, iz šest dijelova! Prirodni element vode je savršena ljetna igračka, koja se lijepo kombinuje sa brodićima, školjkama, šišarikama i kamenčićima skupljenim na plaži. Kao ukras, valove postavite na sjevernu stranu Vašeg stana. 

Godine: 1+ 13 cm (v) x 25 cm (š)  MPC: 44 KM; 20% 35,20 KM

Vatra 

Vatra, sastavljena iz pet dijelova, u nijansama od tamno ljubičaste do zlatno žute. U rukama djeteta, Vatra postaje indijanski šator, sklonište u šumi ili mjesto oko kojeg se okupljaju prijatelji dok pričaju svoje priče iz mašte. Ako Vatru koristite kao ukras, postavite je na jug Vašeg stana ili spavaće sobe.

Godine: 1+   23 cm (v) x 13 cm (š)  MPC: 44 KM; 20% 35,20 KM

zalazak-koliba-most

Zalazak sunca 

Set od osam dijelova, u prekrasnim nijansama zalazećeg sunca. Djeca rado dijelove Zalaska sunca pretvaraju u mostove, skloništa, tunele. Zalazak sunca, kao ukras, postavite na južnu stranu Vašeg stana.  

Godine: 1+   15 cm (v) x 27 cm (š)  MPC: 49 KM, 20% 39,20 KM

Crvena koliba 

Koliba toplih nijansi i divnih oblika, iz sedam dijelova. Nijanse tople crvene do zlatno žute utoplit će svaki kutak Vašeg doma. Koliba je osmišljena za razbuktavanje dječije mašte u kojoj se svaka bajka može izmaštati.  

Godine: 1+  18 cm (v) x 31 cm (š)  MPC: 49 KM; 20% 39,20 KM

Most 

Vesele nijanse mosta iz osam dijelova. Mali most djeca rado koriste za povezivanje puteva, tunela i mostića.  

Godine: 1+  9 cm (v) x 28 cm (š)  MPC: 39 KM; 20% 31,20 KM

grad-povrce-kocke

Šareni grad 

Široka lepeza toplih boja i različitih veličina kuća u petnaest komada. Šareni grad se savršeno kombinuje sa Mostom. Veoma su sigurne i za malu djecu. Širok spektar boja potiče djecu na razvrstavanje kućica po nijansama. Pomoću Šarenog grada, pokušajte napraviti raspored kuća i zgrada Vaše ulice.  

Godine: 1+  Komada 15  MPC: 34 KM, 20% 32,20 KM

Povrće 

Zdrav izbor povrća, poslužen na dasci za rezanje, u šest komada. Djeca vole da igraju uloge, bilo da su kuhari, prodavači ili uzgajivači povrća. Set Povrća sastoji se od mrkve, cvekle, patlidžana, gljive i graška.  

Godine: 1+  Komada 6  MPC: 29 KM; 20% 23,20 KM

Maštovite kocke 

Nepravilne, organske forme kocki, pastelnih boja. Maštovite kocke su idealne za mlađu djecu, zbog svog oblika i zaobljenih stranica. Potiču kreativnost i motorički rad kod najmlađih.  

Godine: 1+  Komada 15  MPC: 49 KM; 20% 39,20 KM

Gdje kupiti ove igračke?

Agarthi TOYS su proizvedene u Sarajevu u domaćoj proizvodnji a dostupne su u njihovoj prodavnici koja se nalazi na adresi Mula Mustafe Bašeskije 63, Nove Daire, Sarajevo.

Agarthi TOYS možete pronaći na njihovoj Facebook stranici ili na web stranici www.agarthicomics.ba