fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

babybymp prvi panel

Baby Bump - Neovisna škola za trudnice i porodilje, u suradnji sa Udruženjem Prirodan Porod, organizirala je cjelodnevni besplatan panel za trudnice, u kojem su gostovali brojni stručnjaci u tematici toka poroda, bolničkih procedura i komunikacija u rodilištu, te pripreme za period postpartuma, uz naglasak na podizanje svijesti o postporođajnoj depresiji.

Veliki broj zainteresovanih trudnica ali i očeva je dobio stručne, korisne ali i praktične informacije o onome što ih očekuje tokom trudnoće, tokom poroda ali i nakon poroda.

Arijana Baždarević i Dolores Radonić, osnivačice "Baby Bump - Škole za trudnice i porodilje", organizuju predavanja i praktične radionice za trudnice već posljednje dvije godine. Ono po čemu se ova škola može pohvaliti jeste da je jedna od rijetkih neovisnih škola za trudnice u Sarajevu koja na profesionalan način nudi edukaciju trudnica, ali i porodilja, uz predavanja eminentnih stručnjaka iz Sarajeva ali i šire.

Na panelu je po prvi put predstavljena Izložba "Porođaji Balkana" odnosno zbirka fotografija koje dokumentiraju porođaj kod kuće i jedan od najintimnijih trenutaka u našim životima.

Baby Bump Škola za trudnice i porodilje nudi kompletnu psihofizičku pripremu za trudnice uz konkretne i stručne savjete predavača iz oblasti ginekologije i akušerstva, nutricionista, psihologa, dula, instruktorica tečajeva za porod, savjetnica za dojenje.

Pored toga, organizuje se i Radonica za parove na kojoj trudnice učestvuju sa partnerom/partnericom (suprug, majka, sestra...), odnosno sa osobom koju trudnica želi imati pored sebe u trenutku samog poroda.

***

Sve informacije vezane za radionice i sve druge aktivnosti u sklopu Baby Bump škole za trudnice i porodilje možete pratiti putem facebook stranice Baby Bump - škola za trudnice i porodilje

 




srce2016
 
budi kum sos