fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

halid-djed

Naša muzička zvijezda Halid Bešlić jučer je postao djed. Naime, njegova snaha Mahira na Klinici za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru u Sarajevu carskim rezom rodila je blizance. 

Najsretniji dan 

Halid Bešlić se odmah sa suprugom Sejdom, sinom Dinom i bližnjom rodbinom i prijateljima uputio prema klinici, gdje je imao priliku da kroz prozore bolničke sobe vidi unuka i unuku.

- Ovo mi je najsretniji dan u životu. Ovaj utorak uvijek ću pamtiti. On mi je bitnije čak i od datuma mog rođenja sina Dine. Najbitnije je da su Mahira i bebe zdravi i da se dobro osjećaju. Već odranije sin i snaha su odlučili da se unuka, koja je teška 2.700 grama, zove Lamija, a prema trenutnoj situaciji unuk, koji ima 2.500 grama, će se zvati Kan, mada bih ja više volio da nosi ime Belmin - rekao nam je presretni Halid.   

Našoj muzičkoj zvijezdi neprestano je zvonio mobitel.   

Matične ćelije 

- Ne znam kako su ljudi ovako brzo saznali da sam dobio unučad. Stalno mi zvoni mobitel. Zovu me sa svih strana svijeta. S nama je na kliniku došla naša prija Samija Svraka, moj prijatelj Vlado Pejić, te Dinini drugovi Nihad Čolpa i Omar Pamuk - nastavlja Bešlić. 

Porodica Bešlić "Dnevnom avazu" je ustupila i ekskluzivne prve fotografije blizanaca.   

- Da im nije rano da budu u novinama. Odmah će postati popularniji od mene - u šali je rekao popularni pjevač.    

Djed Halid odlučio je da svojim unucima obezbijedi sigurniju budućnost tako što je sačuvao matične ćelije u Vita 34, najvećoj njemačkoj i vodećoj evropskoj banci matičnih ćelija. 

- U ovoj banci matične ćelije svojih najmlađih sačuvale su mnoge svjetske poznate ličnosti, a među njima i španska i belgijska kraljevska porodica. Zahvalan sam na velikoj profesionalnosti zaposlenim u agenciji "Bio Save" i Klinici za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru - kaže Bešlić. 

Sejdine suze radosnice 

Sejda Bešlić bila je sretna zbog rođenja unuka i nije uspjela zadržati suze. 

- Ovo je trenutak koji sam čekala cijeli život. Suze radosnice su najbolji pokazatelj koliko sam sretna - rekla je Sejda.

Izvor: Dnevni Avaz




srce2016
 
budi kum sos