fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

bebe-igra

Od rođenja, potreba bebe za igrom se razvija i povećava svakim danom. Kroz igru, novorođenče uči i upoznaje svijet oko sebe. Na taj način uči i otkriva svoje sposobnosti koje se razvijaju kako raste. Zbog toga se roditeljima savjetuje da se igraju sa svojom bebom od samog rođenja jer je na taj način upoznaju bolje i razvijaju njene vještine.

Prvi mjesec

Tokom prvog mjeseca, igrajte se sa vašom bebom nakon što je nahranite jer je tada beba najviše opuštena. Možete joj pričati, nježno je maziti i lagano se smijati. Beba će pratiti vaš pogled i izraze vašeg lica i naravno prepoznati vas!

Drugi mjesec

U drugom mjesecu, vaša beba može raspoznati različite zvukove a to je i prilika da joj poklonite njenu prvu igračku/zvečku sa različitim bojama. To je idealna prilika da se počnete igrati sa zvečkom ali ne previše brzo i glasno.

Treći mjesec

Već u trećem mjesecu se beba počinje sama igrati, prvo sa ručicama a onda sa nogicama. Bebici su tada interesantne igračke sa različitim bojama i zvukovima koje možete staviti iznad njenog krevetića, u kolica tokom šetnje ili u autosjedalicu. Bebica će početi da hvata te igračke i da se igra s njima.